-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

9 Şubat Dünya Kazak Giyme Günü

DÜNYA

WWF tarafından iklim değişikliğine farkındalık oluşturmak için başlatılmıştır.

WWF tarafından iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan National Sweater Day (Ulusal Kazak Günü) 2010 yılından beri şubat ayında kutlanıyor.

İklim değişikliğiyle mücadelede etme konusunda sadece yüksek bütçeli yatırımların değil küçük değişikliklerin de önemli rolü vardır. Örneğin enerji verimliliği uygulamaları sadece üretim tesislerinin uygulaması gereken kapsamlı çözümler olmak zorunda değil. Evimizde yapabileceğimiz ufak değişiklikler enerji tüketimine kayda değer bir katkı sağlayabilir. Türkiye’de enerji tüketiminde ısınma yüzde 65 ile ilk sırada yer alıyor. Bu konuda kazanacağımız yeni alışkanlıklar hem iklim değişikliğiyle mücadeleye hem de bütçemize katkı sağlamış olur.

WWF tarafından iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan National Sweater Day (Ulusal Kazak Günü) 2010 yılının beri şubat ayından beri kutlanıyor. Bununla birlikte dünyanın farklı köşelerinden pek çok şirketin şubat ayı içindeki farklı günlerde Kazak Günü kutlamasıda yapılıyor.

Kazak Günü etkinliği kapsamında Kanadalılar okul ve ofislere kazakla gidiyor, evde kazakla oturuyor. Herkes kazak giydiği için mekanlar birkaç derece daha soğuk tutuluyor, böylece hem enerji tasarrufu yapılıyor hem de iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık artıyor. Ayrıca düzenlenen fon kampanyalarıyla iklim değişikliğiyle mücadele için bağış toplanıyor. Kazak Günü her ne kadar Kanada’da başlamış olsa da bugün Türkiye’de farklı şirket ve okullar senede bir gün de olsa çalışanlarını ve öğrencilerini kazak giymeye davet ediyor.

2013 yılında Türkiye’de önemli bir adım atıldı

2013 yılında Türkiye'de enerji tasarrufuna dikkat çekmek için ev ve iş yerlerinde kazak giyerek bir yılda 2 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğine dikkat çeken iş adamları dünyanın en büyük kazağını üretmişti.

Türkiye'de enerji tasarrufuna dikkat çekmek için ev ve iş yerlerinde kazak giyerek bir yılda 2 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğine dikkat çeken iş adamları dünyanın en büyük kazağını üretti. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren kazak, Bayrampaşa Belediyesi'nin binasına asıldı. Kazağın tanıtımına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, en büyük kazağın aynısını giydi. Kazağın yapım aşamasında 45 kişi mesai harcadı. 45 metre genişliğinde ve 18 metre enindeki kazak vinç yardımıyla Bayrampaşa Belediyesi'nin binasına asıldı. İngiltere'den gelen Guinness hakemi kazağın ölçümünü yaparak dünya rekorunu onayladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.