Küfür ve hakaret davasından yargılanan ve beraat eden Pakistanlı kadın geçen yıl Pakistan'dan ayrılıp Kanada'ya taşınmıştı ancak Macron kendisiyle bizzat görüşüp Fransa'ya davet etti.
Aasia Bibi, Macron ile görüştükten sonra duyuruyu yaptı. Pakistan'da küfürden beraat eden Hristiyan bir kadın olan Aasia Bibi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşme sonrasında Fransa'da yaşamaya davet edildiğini söyledi. Bibi, geçen yıl Yargıtay tarafından beraat etmeden önce, bu tür davalarda adil yargılanma kaygılarının simgesi haline gelen bir davada ölüm cezasına çarptırılmıştı. Mayıs 2019'da Kanada'ya gelmişti ve o zamandan beri ailesiyle orada yaşıyor.
Macron ile görüştükten kısa bir süre sonra Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Bibi "Cumhurbaşkanı ve Fransa Cumhuriyeti'nden davet aldım ve onur duydum" dedi.
Paris'teki Elysee Sarayı'nın dışında konuşan Bibi, şu an sağlığına ve ailesine odaklanmak istediğini ekleyerek Fransa'ya taşınmaya karar vermek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir Elysee yetkilisi Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Fransa, iltica talebine ilişkin prosedürlere uygun olarak, eğer isterse bu nedenle onu karşılamaya hazır” dedi. Fransız kurallarına göre, sığınma talebinde bulunan biri bağımsız bir devlet kurumuna talepte bulunmalı ve bu kararın verilip verilmeyeceğinde anlaşmalıdır.
Bibi'nin bir talepte bulunup bulunmadığı belli değil.
Bir çiftçi ve dört çocuk annesi olan Bibi, komşusunun Müslüman olmadığı için tarlada çalışan sularına camlarından itiraz etmesiyle İslam hakkında aşağılayıcı açıklamalar yapmaktan mahkum edildi. Ölüm kıyısında sekiz yıl geçirdi. Bibi, Yüksek Mahkemenin mahkumiyetini bozmasının ardından, aleyhindeki davada "apaçık ve keskin" çelişkiler olduğunu söyleyerek Ekim 2018'de serbest bırakıldı. Ancak aşırı sağ Tehreek-e-Labbaik Pakistan'ın (TLP) destekçileri de dahil olmak üzere binlerce kişi, Bibi'nin ölümünü isteyen ve hükümetin Pakistan'dan ayrılmasını engellemesini talep ederek sokağa çıktı. Küfür, ülkenin katı yasalarının bazı suç türleri için zorunlu bir ölüm cezası öngördüğü hassas bir konudur.