15 Temmuz’la ilgili dikkat çeken yazı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yılında kaleme aldığı özel yazısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazısı şu şekilde;
“Ülkemiz 15 Temmuz 2016’da darbe görünümlü bir işgal girişimine maruz kaldı. Esasında bu darbe teşebbüsü, FETÖ’nün devleti ve hükümeti ele geçirmek için türlü kumpaslarla milli iradeyi hedef alan saldırı zincirinin en kalleş halkasıydı. Devletimizin mücadelesi ve milletimizin desteğiyle hain planları defalarca bozulan FETÖ, 15 Temmuz 2016’da son çare olarak darbe girişimine başvurdu. Milletin, namuslarına emanet ettiği silahı, tankı, uçağı millete doğrultan FETÖ’cüler, o gece karşılarında bir kez daha halkımızı, güvenlik güçlerimizi ve tüm kurumlarıyla devletimizi buldu.
Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tam bir seferberlik ruhu içinde omuz omuza kahramanca mücadele eden aziz milletimiz, 251 evladını şehit verme pahasına büyük bir zafere imza attı. Darbe ve işgal girişimini püskürttüğümüz bu şanlı zafer, aynı zamanda tüm dünyaya bağımsızlığımızı, milli iradenin hâkimiyetini ve demokrasinin haysiyetini korumak için neler yapabileceğimizi gösteren çok önemli bir ders ve mesaj oldu.
Hainlere karşı iman dolu göğsünü siper eden vatandaşlarımızın kahramanlıklarını anlatacak her cümle, her yazı, her hitap eksik kalır. Çünkü milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı destan, sadece bir darbe teşebbüsünü bastırma hikâyesi değildir. O gece milletimizin vatanı, bayrağı, istikbâli ve istiklâli için 1071’de Malazgirt’teki, 1453’te İstanbul’un Fethi’ndeki, 1915’te Çanakkale’deki iradesi tekrar tecelli etmiştir. Ölümü öldürenler, gerektiğinde çıplak elleriyle tanklara meydan okuyanlar var olduğu sürece, Allah’ın izniyle ezanımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek, istiklalimize ve istikbalimize kastedenler hedeflerine ulaşamayacaktır.
Bu anlayışla devlet olarak 15 Temmuz ruhuna ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkıyor, küresel bir ihanet şebekesi olan FETÖ ile mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında inlerine girip derdest ettiğimiz FETÖ’cüleri Türk adaletine teslim etmeyi sürdürüyoruz. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, “Türkiye geçilmez” diyerek 15 Temmuz 2016’daki terör saldırısına karşı koyarken şehit olan kardeşlerimi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, gazilikle şereflenen vatandaşlarıma sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. O gece derin bir basiretle vatanına, bayrağına ve iradesine canı pahasına sahip çıkan milletimin her bir ferdini saygıyla selamlıyorum.”
"Eşine az rastlanan bir hainlik"
"15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 23 bin 364 hain, 2 bin 125 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir" dedi

Milli Savunma Bakanlığında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törene, Akar'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Bakan Yardımcıları, şehit yakınları ve gaziler ile askeri personel katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Akar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmamasının, hatırlanmasının önemine değindi.15 Temmuz'da eşine az rastlanan bir hainlikle karşı karşıya kalındığını belirten Akar, şöyle konuştu:
"Asil milletimiz, bu hıyanet karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş, demokratik değerler uğruna destansı bir mücadele vermiştir. Asil milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla birlikte tek yumruk, tek yürek olarak bu alçakların hain darbe girişimini akamete uğratmıştır. Milletimiz bu kahramanlığıyla egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Asil Türk milleti egemenliğine, bağımsızlığına, hak ve hukukuna, devletine ve de ordusuna sahip çıkmıştır."
Bu mücadeleyi demokrasi tarihinde önemli bir milat olarak nitelendiren Akar, şehitlere rahmet diledi, gazilere şükranlarını sundu, birlik ve beraberlik, egemenlik ve bağımsızlığın timsali olan kahramanların fedakarlıklarının asla unutulmayacağını vurguladı.- "TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz"
Hain darbe girişimini yapanlarla, bunlarla alakalı olanlarla sonuna kadar mücadele içinde olacaklarını dile getiren Akar, şunları söyledi:"15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 8 bin 415'i bakan onayı ile olmak üzere toplam 23 bin 364 hain, Silahlı Kuvvetlerden ihraç edilmiştir. 1384'ü bakan onayı ile olmak üzere 1997 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır. 2 bin 125 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ ile mücadele kapsamında yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün halinde mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. İçimizden hainler temizlendikçe TSK, çok daha güçlü şekilde, gerçek evlatlarının kahramanlık ve fedakarlığıyla verilen bütün görevleri eksiksiz yerine getirmiş, getirmeye devam etmektedir."
"176 Büyük çaplı operasyon icra edilmiştir"
Hain darbe girişimden bir ay sonra TSK'nın, Fırat Kalkanı Harekatı ile ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini aktaran Akar, şöyle konuştu:
"Hain darbe girişimi sonrasından bugüne kadar Kara Kuvvetlerimiz, 176 büyük çaplı operasyon icra etmiştir. Suriye ve Irak'ta gerçekleştirilen 10 büyük harekat ile büyük bir alan, terör örgütlerinden temizlenmiş, güvenli bölgeler haline getirilmiştir. 2016 yılından itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığınca planlanan ve katılım sağlanan tatbikat faaliyetleri her yıl bir önceki yıllara göre önemli bir artış göstererek son 5 yılda 500'e yakın ulusal ve uluslararası çapta eğitim, tatbikat faaliyeti büyük bir başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kara Kuvvetlerimizin muharip imkan ve kabiliyetlerinin artırılması maksadıyla komando tugay sayımız 17'ye yükseltilmiştir. 17 komando tugayımızın tamamı, vatanı, milleti için angaje olmuş ve görevlerinin başındadır."
"Ordu bozanlar, fitne,fesat çıkarmaya çalışanlar var"
Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının semaların korunmasında ve terörle mücadele harekatlarında son 5 yıldaki harekat uçuşu sayısını büyük oranda artırdığını vurgulayarak, "Tüm bunların yanı sıra Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz daha birçok faaliyeti de başarıyla icra ederek her zamankinden çok daha güçlü ve kararlı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." diye konuştu.
Bazı savunma ve güvenlik konularına da değinen Akar, sözlerini şöyle tamamladı:
"TSK ile alakalı herkes bir şey söylüyor, ordubozanlar var, fitne, fesat çıkarmaya çalışanlar var, bunların hepsini bir tarafa bırakıyoruz, diyoruz ki asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla peygamber ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."
Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
İmsak | 06:32 | ||
Güneş | 08:02 | ||
Öğle | 12:55 | ||
İkindi | 15:16 | ||
Akşam | 17:37 | ||
Yatsı | 19:02 |